2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Választási vetélkedő középiskolásoknak

Idén is meghirdette Túl az első X-en - Tehetsz a jövődért, válassz! elnevezésű középiskolai vetélkedőjét az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a Nemzeti Választási Iroda - közölte a két szervezet pénteken az MTI-vel.
2016. október 15. szombat 11:24 - HírExtra
 
Mint írták, a verseny célja, hogy a fiatalok megismerjék a hazai és az európai uniós demokratikus intézmények, kiemelten pedig a választások jelentőségét és így - jövőbeni elsőválasztóként - tudatos magyar és európai polgárrá váljanak.

A versenyre 14-18 éves diákok nevezhetnek négyfős csapatokat alkotva, a jelentkezési határidő november 11. A vetélkedőről szóló felhívást minden középiskolába eljuttatják, egy iskola pedig akár több csapattal is nevezhet.

A vetélkedő során a diákoknak nemcsak lexikális tudásukról kell számot adniuk, hanem kreatív feladatokat teljesítve meg kell szólítaniuk saját korosztályukat, hogy meggyőzzék diáktársaikat, miért fontos elmenni szavazni, és hogyan tudják szavazatukkal befolyásolni szűkebb és tágabb környezetük jövőjét.

Az első, iskolai fordulót november 28-án tartják, az iskolai és a regionális fordulók után 2017 áprilisában lesz az országos döntő. A legjobbak strasbourgi utazást nyerhetnek és értékes tárgynyereményeket kaphatnak.

A vetélkedőt az előző tanévben rendezték meg először, akkor215 csapat, vagyis 860 diák küldte el jelentkezési lapját a határidő lejártáig. A tavalyi vetélkedőt a X. kerületi Bornemisza Péter Gimnázium (Ki)Választottak nevű csapata nyerte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását