2024. április 28. - Valéria

Előrehozott kamerák, Rogán a zöld számon

Eredetileg későbbre tervezték, de már jövő héten üzembe állítanak csaknem 20 térfigyelő kamerát Budapest belvárosában. Az V. kerületi önkormányzat az ünnep alatt ingyenes számon hívható.
2007. március 7. szerda 08:05 - Hírextra
A jelenlegi 5 térfigyelő kamera helyett március 14-től már 19 fog működni a főváros V. kerületében - jelentette be Rogán Antal, az V. kerület polgármestere kedden a kerületi rendőrkapitányság előtt tartott tájékoztatóján. Elmondta, hogy ez része az év végéig tervezett 40 kamerás fejlesztésnek, amit a jövő heti ünnepen várható rendbontás miatt gyorsítottak meg.

A polgármester közölte: kérte a rendőrségtől, hogy archíválják a 15-i felvételeket, így egy esetleges rendbontás után azonosíthatják a törvénysértőket. Egyebek mellett a Vörösmarty téren, a Március 15. téren, a Ferenciek terén és a Belgrád rakparton figyelik majd a rendőrök a városrész életét.

A belvárosi önkormányzat március 15-én telefonos ügyeletet is tart. Az ingyenesen hívható 06-80/201-580-as zöld számra az esetleges rendbontással kapcsolatos bejelentéseket várják.

Rogán Antal szeretné elérni azt is, hogy az érintett városrészben folyó építési munkákat úgy ütemezzék, hogy ne maradjon közterületen építési anyag és törmelék. Október 23-án ilyenekből építettek barrikádot a kormányellenes tüntetők a Ferenciek terén.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását