2024. március 29. - Auguszta

Fejér megyei múzeum-buli

Számos programmal csatlakoztak a Múzeumok Őszi Fesztiváljához a Fejér megyei intézmények is.
2016. október 2. vasárnap 15:11 - HírExtra
 A székesfehérvári Városi Képtár és a Hetedhét Játékmúzeum közös akciójának köszönhetően múzeumpedagógiai foglalkozások speciális változatát viszik el a szakemberek az oktatási intézményekbe.

Október 7-én a Fehérvár Szalonban nyíló tárlat a városhoz kötődő képző-, ipar- és fotóművészek szabad beadású, szakmai zsűri által válogatott és díjazott alkotásait mutatja be.

A Szent István Király Múzeumban október 21-én Sudár Balázs a honfoglalásról tart előadást.
Gyógyszerészethez kötődő irodalmi alkotásokkal, gúnyrajzokkal és mókás anekdotákkal bizonyítja be Szima Viktória október 26-i előadása, hogy a híresen precíz patikusoktól sem áll távol a szórakozás. Szintén ezen az estén egy kötetlen beszélgetésre várják a szervezők a fehérvári és Fejér megyei pedagógusokat. A téma a múzeumok és az oktatás szerepe és lehetőségei.



"A lámpás én vagyok" - Tanárok éjszakája program november 3-án folytatódik Fehérváron.
A 16 éven felülieknek ajánlott FényHatÁS - TudÁShow programnak szintén a Szent István Király Múzeum ad otthont. A természettudományos kísérleteken bemutatják a festészetben is fontos fény természetét és működését.

A Hetedhét Játékmúzeumban november 8-án egy különleges bemutatóra várják a kicsiket és szüleiket, a Moskovszky-gyűjteményben található több tucat minikönyvvel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A gyűjteménynek köszönhetően eredeti nyelven olvashatók Goethe és Schiller versei, Shakespeare Rómeó és Júliája, a Hamlet. A Moskovszky-gyűjtemény minikönyveit Elbe István, az Országos Széchényi Könyvtár művelődéstörténésze mutatja be.

A székesfehérvári programok a nagy rajzolással érnek véget november 12-én. A nemzetközi kezdeményezéshez kapcsolódóan közös rajzolásra várják a családokat, baráti társaságokat, alkotni vágyókat. A résztvevők egy közös nagy kép elkészítésében vehetnek majd részt.
Az országos kezdeményezéshez a dunaújvárosi Intercisa Múzeum Régészeti leletek a dunaújvárosi járásból című kiállítással csatlakozott. A tárlat fényképeken keresztül mutatja be a dunaújvárosi járás területéről előkerült régészeti leleteket, az újkőkortól a 18. századig. November 12-én ismeretterjesztő előadásokkal, őszies hangulatú kézműves programokkal és Márton-napi hagyományokra épülő foglalkozásokkal várják a látogatókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását