2021. szeptember 18. - Diána

Brutál erős hokitorna

A nyolc részt vevő válogatottban szinte csak az észak-amerikai profiliga (NHL) sztárjai kapnak lehetőséget minden idők egyik legerősebb jégkorongtornáján, a szombaton rajtoló világkupán.
2016. szeptember 15. csütörtök 12:21 - HírExtra

 

    A vk valamennyi összecsapását Torontóban rendezik. Az A csoportban a címvédő, házigazda kanadai, valamint a cseh, az amerikai és egy a tornán nem szereplő európai együttesekből összeállított csapat küzd meg egymással. A B jelű kvartettben a finn, az orosz, a svéd és a kanadai-amerikai U23-as vegyesválogatott mérkőzik. Az első és második helyezettek jutnak az elődöntőbe. A finálé az egyik csapat második győzelméig tart. A torna legkésőbb október elsejéig tart.

    A felkészülési mérkőzések alapján az olimpiai és világbajnok kanadai, valamint az amerikai, az orosz és az észak-amerikai U23-as együttes tűnik nagyon erősnek.

    A világkupát az NHL rendezi. Legutóbb 2004-ben volt ilyen torna, akkor a kanadaiak nyertek, ám az 1996-os kiírásban az amerikaiak diadalmaskodtak 2-1-es összesítéssel. A jogelőd Kanada Kupát 1976 és 1991 között rendezték meg.

    Az eddig győztesek:
    Kanada Kupa:
1976: Kanada
1981: Szovjetunió
1984: Kanada
1987: Kanada
1991: Kanada
    világkupa:
1996: Egyesült Államok
2004: Kanada

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását