2024. április 25. - Márk

Középkori múlatság a Diósgyőri várban

Legnagyobb történelmi játékaira készül a Diósgyőri vár július 30-31-én. A XVII. Középkori Forgatagon a várjátékok kedvelői sok újdonságra, valósághű viadalokra, és mulatságra számíthatnak középkori módra!
2016. július 28. csütörtök 16:19 - HírExtra
A Diósgyőri vár ezen a hétvégén egy nyüzsgő középkori udvarrá változik, a Lovagi Tornák Terén pedig izgalmas lovagi előadásokat láthatnak, amelyen a harc „első vérig” zajlik.

A XVII. Középkori Forgatag több újdonsággal is szolgál a történelmi játékok kedvelőinek: a hatalmas, új arénában valósághű viadalokat rendeznek, a történelmi kalandozás éjszaka is folytatódik, és külföldi csapatok is érkeznek az I. Diósgyőri Buhurt Tornára!

Az idei év újdonsága, hogy a Diósgyőri vár mellett a szomszédban található Lovagi Tornák Tere is bekapcsolódik a programokba. A hatalmas arénában minden nap két alkalommal izgalmas történelmi előadásokat rendeznek, amelyen népes lovagrendek, fordulatos, meglepetésekkel teli műsor, és valós megmérettetés várja a látogatókat, a torna végén pedig bajnokot is hirdetnek. Az arénában 10:30-tól a BAJNOKOK VIADALÁT, 18 órától pedig a LEGENDÁS KARDFORGATÓKAT láthatják, de a küzdelem mellett a középkori táncok, vidám történetek, zenés komédiások, és a Diósgyőri vár történetét idéző jelenetek is szórakoztatják majd a közönséget.

Világrekorder lovasíjász

Kassai Lajos, a Lovasíjász című film főszereplője is részt vesz a tornákon, de érkezik a Visegrádi Szent György Lovagrend, a Kisújszállási Szabad Lovagok Rendje, a Sárkányos Szövetség Lovagjai, a Pavane zászlóforgatók is, akikkel a Lovagi Tornák Tere mellett a Diósgyőri vár programjain is találkozhatnak. Nagy Lajos király udvarában lovagi bemutatók, mesterek udvara, kézműves finomságok, banya tanya és udvari zenészek is szórakoztatják a vendégeket.

I.Diósgyőri Buhurt Torna


Először rendeznek  buhurt tornát a középkori játékokon, amelyen a prágai Nemzetek Viadalán szereplő magyar csapat is képviselteti magát vendégeivel. Az eredetileg középkori, lovagi sport ma már az izgalmas páncélos, „full-kontakt” történelmi vívás elnevezése.

A programokról részletesen a www.diosgyorivar.hu oldalon, valamint a vár hivatalos Facebook oldalán olvashatnak.

Program:

10:00 UTAT A KIRÁLYNAK!
10:30  BAJNOKOK VIADALA – Lovagi Tornák Tere (Fordulatos, meglepetésekkel teli történelmi előadás látványos küzdelmekkel és sok vidámsággal. Vendégek: Kassai Lajos világrekorder lovasíjász, Visegrádi Szent György Lovagrend, Kisújszállási Szabad Lovagok Rendje, Sárkányos Szövetség Lovagjai, Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend, Pavane zászlóforgatók)

12:30 - 17:30 I. Diósgyőri BUHURT TORNA ­– Lovagi Tornák Tere (A Magyar Buhurt Szövetség szervezésében. Valósághű páncélos történelmi vívás, és „harc első vérig” a bajnoki címért! Érkezik a magyar csapat, amely a prágai Nemzetek viadalán képviselte hazánkat, és külhoni vendégeink.)
12:30 – 14:30 LOVAGI BEMUTATÓK  - Várárok (Ismerje meg a középkor világát lovagrendjeink fegyver- és viselet bemutatóin)
14:30 VAGA BANDA GOLYALÁBAS CSUHAJDÁRÉ – Várárok
15:00 – 17:30 LOVAGI BEMUTATÓK – Várárok
18:00- LEGENDÁS KARDFORGATÓK (Fordulatos, meglepetésekkel teli történelmi előadás látványos küzdelmekkel és sok vidámsággal. Vendégek: Kassai Lajos világrekorder lovasíjász, Visegrádi Szent György Lovagrend, Kisújszállási Szabad Lovagok Rendje, Sárkányos Szövetség Lovagjai, Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend, Pavane zászlóforgatók)
21:00- tól FÁKLYÁS FELVONULÁS és ÉJSZAKAI PROGRAMOK a várban (csak szombaton)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását