2024. április 26. - Ervin

Terjed a "couchsurfing"

2004-ben találta ki a 22 éves amerikai Cason Fenton a "couchsurfing"-et, a turizmus eme új formáját, amelyet talán kölcsönös befogadásnak is lehetne nevezni. Ma az interneten 223 ország több mint 400 ezer polgárát köti össze.
2008. február 23. szombat 18:08 - Hírextra

Aki tagja akar lenni, rá kell klikkelnie a couchsurfing.com oldalra, fel kell tennie rá nevét, főbb adatait, érdeklődési körét és fényképét. A tagok külföldi útjaik alkalmával szállást adnak egymásnak (bár ez nem kötelező), vállalják egymás kalauzolását, esetleg még összejöveteleket is szerveznek a messziről érkezett tiszteletére.

Egy-egy ilyen utazás után a látogatónak minősítenie kell a vendéglátást, a vendéglátónak a vendéget és ez a minősítés referenciaként az illetők neve mellé kerül a honlapon. Ez az úgynevezett "vouch", amely lehet jó és lehet rossz, és csak az adhatja, aki már kapott legalább hármat. A "vouch" egyben garancia arra is, hogy az adott tagok körül minden rendben van. Garancia a szélhámosokkal szemben az is, hogy minden tag köteles megadni lakcímét, és a szervezők erre a címre küldenek el neki egy kódot, amelyet a továbbiakban használniuk kell - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

A dolog a lap szerint nagyon jól működik. Az anyagi előnyök mellett az is mellette szól, hogy erősíti a fiatalok közötti barátságot (mivel zömmel ők veszik leginkább igénybe ezt a turizmus-formát), aki ismeretlen helyre utazik, azonnal talál valakit, aki beavatja a helyi szokásokba, segít beilleszkedni. A légkörre jellemző, hogy a tagok időnként nagy közös kirándulásokat, közös bulikat is rendeznek.
Az egyik couchsurföző szerint a legnagyobb baj, ami érheti őket az, ha a fogadó partnertől (vagy a vendégről) kiderül: abszolút unalmas vagy teljesen más érdeklődésű egyén. Ezt azonban gondos előkészítéssel, az életrajzok áttanulmányozásával, néhány előzetes e-maillel ki lehet védeni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását