2024. április 25. - Márk

A Brexit hülyeség

Sem Nagy-Britanniának, sem az Európai Uniónak nem lesz jó, ha a szigetország a június végi népszavazás következtében távozik a közösségből, de a kilépés közvetve előnyös is lehet az integrációnak - hangoztatták a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) rendezett csütörtöki kerekasztal-beszélgetés résztvevői.
2016. július 7. csütörtök 15:49 - HírExtra

 

    Patyi András, az intézmény rektora azt mondta: biztos a brit kilépés, hiszen nem lehet figyelmen kívül hagyni egy érvényes népszavazáson meghozott döntést, ha referendum csak véleménynyilvánító volt is, ugyanakkor - tette hozzá -, a Brexit a már látható, sejthető következményekkel együtt az euroszkeptikusok legfőbb fegyverének élét vette el, így az európai együttműködés megerősítésére ösztönözhet.

    Hozzátette: a jövőben sok múlik azon, hogy miként kezeli az unió a kialakult helyzetet; rossz üzenetnek nevezte, hogy a brit népszavazás után csak a közösséget alakító hat állam képviselői ültek össze Brüsszelben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását