2024. március 29. - Auguszta
Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban rendkívüli meleg várható, ezért az ÁNTSZ másodfokú hőségriasztást rendelt el csütörtöktől vasárnap éjfélig (2016. június 23. 00:00 órától 2016. június 26. 24:00 óráig). Tarlós István főpolgármester utasítására a Főváros cégei mindent megtesznek, hogy enyhítsenek a lakosság hőségérzetén.
2016. június 23. csütörtök 15:12 - HírExtra

Az FKF Nonprofit Zrt-nél csütörtök reggel 06.00 órától hétfő reggel 06.00 óráig fokozott készenlét lép életbe, a társaság locsolóautói folyamatosan, kétszer 12 órában locsolják a budapesti közúthálózatot. A nappali műszakban a társaság mosó munkagépei elsősorban a lakótelepeket és a sűrűn lakott városrészeket hűtik, éjszaka pedig a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakat, így munkavégzésünkkel nem akadályozzák a forgalmat.

Mivel az útburkolat 50-60 fokra is felhevülhet, az aszfaltra permetezett víz enyhíti a forróságot - egy időre 6-8 fokkal hűti le a burkolatot, leköti a port és a polleneket, így csökkentik a lakosság hőérzetét, javítják közérzetüket.

Locsolják a síneket is

A BKV megrendelése alapján szükség esetén a meghatározott vonalakon és gyakorisággal locsolják a villamossíneket a kivetődés megakadályozására.

A Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt. (BGYH Zrt.) által üzemeltetett strandok és fürdők teljes felkészültséggel várják a hűsölni vágyókat, valamint folyamatosan felhívják a fürdőzők figyelmét az erős UV sugárzásra, illetve a fokozott folyadékpótlás szükségességére.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását