2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ferenc pápa: a menekültek emberek mint mi

"A menekültek olyan emberek mint mi, őket a háború megfosztotta otthonuktól, munkájuktól, rokonaiktól és barátaiktól" - jelentette ki Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter téren mondott beszédében.
2016. június 20. hétfő 07:13 - HírExtra

    A déli Úrangyala-imádságot (Angelus) követő beszédében Ferenc pápa a menekültek június 20-án esedékes világnapjára emlékeztetett. Az ENSZ által 2001 óta ünnepelt világnap az idén a Mi azokkal vagyunk, akiket menekülésre kényszerítenek jelmondatot kapta.
    
Ferenc pápa úgy fogalmazott, a menekültek személyes "történetükkel és arcukkal arra szólítanak fel, hogy ismételten elkötelezzük magunkat az igazságban épített béke mellett".
   
 A katolikus egyházfő hozzátette: a menekültekkel "akarunk lenni, találkozni akarunk velük, befogadni, meghallgatni őket, hogy velük együtt építsük a békét".
    
A Vatikán a héten jelentette be, hogy a pápai állam újabb kilenc szíriai menekültet fogadott be, hat felnőttet és három gyermeket. Ferenc pápa áprilisban a Leszbosz szigetén tett látogatásakor tizenkét szíriai menekültet vitt magával Rómába, ezt megelőzően pedig a Vatikán már tavaly is két menekültcsaládot fogadott be. Mindannyiójukat a római székhelyű Szent Egyed közösség látja el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását