2024. április 25. - Márk

Dunapest - Fesztivál a vízen

Szavakat megjelenítő vízesés, tematikus séták, utcaszínház, koncertek – a június 16-19. tartó kulturális fesztivál célja a Dunára irányítani a figyelmet a Duna kulturális, funkcionális és közösségi szerepének középpontba állításával művészeti és urbanisztikai fesztivál lesz június közepén, Budapesten: a dunai helyszíneken többségében ingyenes zenei, színházi, filmes, képzőművészeti, irodalmi, urbanisztikai, közösségi, családi és sportprogramokat szerveznek Budapest Főváros Önkormányzatával összefogásban.
2016. június 12. vasárnap 12:08 - HírExtra


Dunapest címmel kortárs művészeti és urbanisztikai fesztivál mutatkozik be június 16-19. között Budapesten. A régiós kitekintéssel bíró rendezvénysorozat programjainak többsége ingyenes, és mindegyik kapcsolódik valamilyen formában a Dunához, akár a témát, akár a

Könnyűzene és filmek az A38-on

A könnyűzenei programok többsége az A38 Hajón lesz, ahol fellép többek között az osztrák Dorian Concept Trio, a Mius és Jónás Vera is. Oliver Thomas Johnson, művésznevén Dorian Concept a kortárs európai elektronikus zene egyik vitathatatlan zsenije, első absztrakt downtempo lemezével hatalmas sikert aratott, a második már a Ninja Tune-nál jelent meg.

A Mius Álmos Gergely egyszemélyes projektje: különböző énekesekkel, zenészekkel valósítja meg zenei elképzeléseit, első albuma a német Sonar Kollektiv gondozásában nemrég megjelent Eigengrau. A fiatal dalszerző-gitáros-énekesnő, Jónás Vera az utóbbi idők egyik legnagyobb felfedezése: zenei tanulmányai nagy részét a londoni Centre of Contemporary Music-on végezte, évek óta Londonban és Budapesten él és alkot. Jónás Vera Experiment nevű zenekarának első nagylemezét, a Game-et a függetlenek egyik legfontosabb nemzetközi fórumán, az Independent Music Awardson több kategóriában is jelölték.

Az A38-as koncertek után természetesen bulik is lesznek, pénteken a British mood brit zenéire, szombaton Ludmilla, a Dublic ikrek és a Ninjabreakz DJ Krueger születésnapi szettjére táncolhatunk, ráadásul belépődíj nélkül.

Szintén az A38 ad helyet a Dunapest filmes programjainak: a fesztivál pénteki és szombati napján is este 6-tól látható a Kiállítótérben a Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál a  Duna-menti országok fiatal alkotóinak legjobbjait bemutató válogatása, köztük Igor Lazin és Török Ferenc közös animációs munkája, az Egy nap szabadság.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását