2024. április 28. - Valéria

Izrael erősködik az EU-val

Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter magához rendelte pénteken több európai uniós tagország nagykövetét - közölte az izraeli közszolgálati rádió.
2014. január 17. péntek 14:11 - HírExtra
Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország és Spanyolország nagyköveteit Liberman arra figyelmeztette, hogy az "Izrael elleni, a palesztinok oldalára hajló állandó egyoldalú álláspontjuk elfogadhatatlan".

A tárca szóvivőjének korábbi közlése szerint csütörtökön Nagy-Britanniában, Olaszországban és Franciaországban hívatták a külügyminisztériumba az ottani izraeli nagyköveteket, miután Izrael bejelentette, hogy újabb 1800 lakást épít a megszállt Ciszjordániában.

Avigdor Liberman szerint ezen országok álláspontja olyan érzést kelt, mintha kifejezetten törekednének arra, hogy Izraelt hibáztassák.

Az ország képviselőivel szembeni állandó kritika ugyanakkor Európában "lehet, hogy ellenkező hatást ér el" - tette hozzá.

A miniszter álláspontja szerint "Izrael nagy erőfeszítéseket tesz, hogy lehetővé tegye a palesztinokkal folytatott párbeszédet. Ezeknek az államoknak a véleménye elfogult, nem kiegyensúlyozott, figyelmen kívül hagyja a valóságot és valós csapást mér a felek közti megegyezés lehetőségére."

Az izraeli nagykövetek csütörtöki berendelése miatt - a külföldi újságíróknak tartott szokásos évi fogadáson - Benjámin Netanjahu miniszterelnök képmutatónak nevezte az európai uniós országokat.

"Mikor hívták be a Palesztin Hatóság követeit az Izrael elpusztítására felszólító uszítás miatt?" - tette fel a kérdést. "Úgy gondolom eljött az ideje véget vetni ennek a képmutatásnak, és bevezetni némi egyensúlyt és méltányosságot" - tette hozzá.

A fogadáson tartott beszédében Netanjahu hangoztatta, hogy álláspontja szerint a ciszjordániai telepesek ügye nem áll kapcsolatban a békefolyamattal, amelynek legfőbb akadálya szerinte az, hogy nem akarják elismerni Izrael zsidó államként való létjogosultságát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását