2024. március 29. - Auguszta

Dől a lé - de hova?

Tavaly munkahelyteremtő beruházásra Csongrád megyében 47 vállalkozás több mint 401 millió forintot nyert a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán; ezzel a megye országosan az ötödik legeredményesebb volt - mondta az idei pályázati felhívás kapcsán, az egyik győztes cég, a Sanex Pro Kft. telephelyén tartott sajtótájékoztatón a megyei kormánymegbízott csütörtökön Szegeden.
2013. február 21. csütörtök 16:05 - HírExtra
B. Nagy László kifejtette: 2012-ben ez 221 új munkahely létrehozásához nyújtott segítséget és 718 munkavállaló megtartását jelentette, hiszen a kiírás szerint a nyertesnek két éven át a már meglévő létszám megőrzését is vállalnia kellett. Az idén február 14-től lehet pályázni a 10 milliárdos keretre.

Az elsősorban mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásait segítő pályázati program lebonyolítói a korábbi évekhez hasonlóan az idén is a megyei munkaügyi központok lesznek.
A támogatás gépek, eszközök, berendezések vásárlására használható fel. Az elnyert összegből munkahelyet kell teremteni, amelyet legalább két évig, az ahhoz kapcsolódó beszerzéseket pedig legalább három évig kell fenntartani.

Az idei pályázattól országos szinten a minisztérium 5200 új munkahely létrejöttét várja a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknál. A 10 milliárd forintos keretösszegből 700-800 cégnél további 10 ezer munkahelyet őrizhetnek meg 2013-ban. Pályázni április 5-ig lehet, a támogatásokról május 31-ig születik döntés.

Azért, hogy Csongrád megye vállalkozásai ismét sikerrel pályázzanak a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja minden járási központban munkáltatói fórumokat szervez a helyi vállalkozók számára március 14-ig. Az 1997-ben alapított, fürdőszobai berendezéseket gyártó és forgalmazó Sanex Pro Kft. a pályázati támogatásból egy műmárvány öntőgépet vásároltak, a működtetéséhez pedig 17 új munkavállalóra volt szükségük, a meglevő 13 mellé.

A tavalyi pályázaton egy 35 millió forintos öntőgépet tudtak vásárolni, 70 százalékos támogatással. A cég a korábbi években több pályázati forrást is le tudott hívni, így 95 millió forintot fordítottak telephely-fejlesztésre és 130 millió forintot kutatás-fejlesztésre.

Szecskó Gábor ügyvezető az MTI-nek elmondta: a cégnek tavaly 504 millió forintos árbevétele volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását