2024. június 17. - Laura, Alida

Vízió!

Orbán növekedési vízióját kikezdte a válság címmel közöl összeállítást a magyarországi helyzetről a Právo című független cseh baloldali napilap pénteken. Ivan Vilcek, a szerző szerint Orbán ugyan állandóan a "magyar út" sikeréről beszél, de ennek a valóság ellentmond.
2013. február 1. péntek 14:05 - HírExtra
"Szavait a magyar gazdaság reális fejlődése nem támasztja alá. Magyarország kezd elmaradni szomszédjai mögött is, az árak tavaly szédületes tempóban emelkedtek, s a magyarok fizetéseikből tavaly kevesebbet engedhettek meg maguknak, mint 2011-ben" - írja a szerző. Úgy véli, hogy az idei év újabb sokkot jelenthet a magyarok számára: a szakértők recesszióra számítanak, míg a kormány legalábbis minimális növekedésre.

Vilcek megjegyzi: a recesszió természetesen az euróövezetet, és más országokat is érinti.
Csakhogy a lengyel vagy a szlovák gazdaság még ebben a helyzetben is képes bizonyos növekedésre. A magyarországi helyzetet a fiatal gyermekes családok, a nyugdíjasok és a vidékiek sínylik meg leginkább - vélekedik a szerző.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását