2024. május 14. - Bonifác

Az izraeli minta

Nyílt levelet intézett Ilan Morhoz, Izrael budapesti nagykövetéhez Vona Gábor, a Jobbik elnöke arról érdeklődve, hogy Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők és kormánytagok egyéb állampolgárságát.
2012. december 7. péntek 15:30 - HírExtra
A levélben - amelyet pénteken juttatott el a Jobbik az MTI-hez - Vona Gábor emlékeztetett képviselőtársa, Gyöngyösi Márton képviselőtársa nagy vihart kavart mondataira. "Azt, hogy az elhangzott szavak nem fedték a felszólalás igazi szándékát, mind a képviselő, mind a párt elismerte" - tette hozzá, kifejtve pártja eredeti javaslatát.

A Jobbik szerint - folytatta - az embereknek tudniuk kell, kikre adták a voksukat, ezért nyilvános például a képviselők vagyonnyilatkozata, iskolai végzettsége, nyelvtudása, felszólalásai. "A mi kérdésünk a következő: miért nem lehet Magyarországon nyilvános adat az, hogy egy vezető politikus (képviselő, kormánytag) rendelkezik-e más állampolgársággal is?" - írta a pártelnök, aki szerint ez bizonyos kérdésekben igenis jelenthet nemzetbiztonsági kockázatot.

Vona Gábor ezzel kapcsolatban arra kérte Izrael budapesti nagykövetét, tájékoztassa őt arról, "Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők és kormánytagok egyéb állampolgárságát, és annak megléte esetén hogyan biztosítják számukra a politikai tevékenység folytatásához szükséges feltételeket".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását