2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Díjeső a szigeten

Ma adják át az Európai Filmakadémia (EFA) díjait, amelyre Michael Haneke Szerelem és a Taviani fivérek Cesare deve morire című alkotása is esélyes. Rövidfilm kategóriában pedig akár a Csicska című magyar produkció is nyerhet. A 25. alkalommal megszervezett gálának ezúttal Málta ad otthont.
2012. december 1. szombat 08:59 - HírExtra
A ceremóniát, amelyre 1100 vendéget várnak, Wim Wenders, az Európai Filmakadémia elnöke nyitja meg a vallettai Mediterrán Konferenciaközpontban. Az Európai Filmdíjakat 17 kategóriában osztják ki. A jubileumi gálán Helen Mirren brit színésznőt az európai film hírnevét a világ filmművészetében öregbítő munkásságáért tüntetik ki, Bernardo Berolucci életműdíjat kap, Helena Danielssonnak pedig az Európai Koprodukciós Díjat, az EURIMAGE elismerését nyújtják át.

A díjra esélyesek között csupán egy magyar produkció, Till Attila Csicska című rövidfilmje szerepel, amely a jelölést a tamperei nemzetközi rövidfilmfesztiválon elért sikerével vívta ki. A Csicska az M&M Film és a Laokoon Film közös produkciója, elkészítésében a TV2 is közreműködött. A rövidfilm főbb szerepeit Thuróczy Szabolcs, Szita Balázs és Balsai Mónika alakítja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását