2024. április 20. - Tivadar

Lesz vagy nem lesz elbocsájtás?

Az állami fenntartású iskolákban nem cél, s minden valószínűség szerint nem is szükséges a pedagógusok elbocsátása - válaszolta az emberi erőforrások minisztere Osztolykán Ágnes LMP-s képviselő írásos kérdésére.
2012. szeptember 20. csütörtök 16:55 - HírExtra
Balog Zoltán az Országgyűlés honlapján csütörtökön közzétett dokumentumban azt írta: a minisztérium saját adatai szerint ugyanis az előző tanévekben nem csupán hatszáz, hanem több ezer pedagógus vonult nyugdíjba, s így becslése szerint a gyermeklétszám sajnálatos csökkenése ellenére sincs több pedagógus, mint amennyire a köznevelési rendszerben szükség van. Ezen a területen állami szintű beavatkozásra, pedagógusok elbocsátására ezért nincsen szükség - rögzítette.

Kitért arra, hogy a köznevelési törvény értelmében 2013. szeptemberétől óvoda és alsó tagozat minden olyan településen lesz, ahol nyolc szülő ezt kéri és feltételezhető, hogy ez a létszám három évig fennmarad.

A felső tagozatok jövőjét illetően az először 2013. április 30-ig elkészülő megyei köznevelés-fejlesztési tervek rendelkezései lesznek irányadók. A tárca vezetője felhívta az ellenzéki képviselő figyelmét arra is, hogy a köznevelés-fejlesztési tervek kidolgozásakor nemcsak gazdasági, hatékonysági szempontokat mérlegel majd az oktatásirányítás, hanem szakmai, eredményességi, méltányossági alapon is megvizsgál minden esetet.

Az állami szerepvállalás növelésével célunk az, hogy minden magyar diák színvonalas nevelésben, oktatásba részesüljön, tekintet nélkül arra, hogy milyen adottságokkal rendelkező településen született - fogalmazott Balog Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását