2024. április 19. - Emma

Rogán újabb ötlete

Rendőrségi engedélyhez kötné a világörökségi területen lévő, szeszes italt kimérő vendéglátóüzletek éjfél és reggel hat óra közötti nyitva tartását Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.
2012. szeptember 7. péntek 10:29 - HírExtra
A kormánypárti politikus, az V. kerület polgármestere a kereskedelemről szóló törvényben azt rögzítené, hogy a rendőrségi engedélynek a tevékenység közbiztonságra gyakorolt hatására, valamint a személy- és vagyonbiztonsággal kapcsolatos kérdésekre kell vonatkoznia.

A rendelkezés kiterjedne a törvénymódosítási javaslat majdani hatályba lépése előtt kiadott működési engedéllyel rendelkező vendéglátóüzletekre is, amelyeknek 90 napjuk lenne arra, hogy beszerezzék a rendőrségtől az engedélyt.

Rogán Antal a parlament honlapján olvasható törvénymódosítási javaslat indokaként a környezetvédelem és a közbiztonság javítását, valamint a városképi környezeti szempontok érvényesítését említi. "A világörökség területén üzemeltetett, a szórakoztatást az illegális erotikus szolgáltatással összekötő intézmények (bárok, night clubok) veszélyt jelenthetnek mind a közbiztonságra, mind pedig a kialakult városképre" - írja, ezzel magyarázva a rendőrség bevonását az ilyen jellegű helyek éjfél utáni nyitva tartásának engedélyezésébe.

A Fidesz frakcióvezetője emellett a környezet védelmének általános szabályairól szóló jogszabályt is módosítaná, megváltoztatva a fővárosban a jogalkotási hatásköröket. Eszerint a jövőben a környezeti zajjal összefüggő szabályozások esetén a kerületi önkormányzat lenne jogosult - meghatározott keretek között - a rendeletalkotásra, tekintettel a kerületi sajátosságokra.

Rogán Antal indoklásában kitér arra is, hogy a fővárosi önkormányzat korábban nem élt a törvényi felhatalmazással, és nem alkotott rendeletet Budapest területére a fás szárú növények védelme érdekében tulajdonjog-korlátozó előírásokról. A kormánypárti politikus, polgármester javaslata ezért lehetővé tenné, hogy a kerületi önkormányzatok a helyi adottságokat szem előtt tartva biztosítsák közigazgatási területeiken belül a fás szárú növények védelmét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását