2021. július 25. - Kristóf, Jakab

A Századvég szerint így állnak a pártok

A Századvég augusztus végén készített közvélemény-kutatása szerint a kormánypártok stabilan őrzik vezető pozíciójukat, a Fidesz előnye továbbra is jelentős az MSZP-hez képest a teljes népesség és a biztos pártválasztók körében is - derül ki a közvélemény-kutató pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményéből.
2012. augusztus 31. péntek 16:50 - HírExtra
Az augusztus 23. és 27. között, ezer ember megkérdezésével készített kutatás szerint a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 24 százalék, az MSZP-é 14 százalék, míg a biztos szavazó pártválasztók között a nagyobbik kormánypárt jelenleg 40 százalékon, a szocialisták pedig 26 százalékon állnak.

A teljes népesség körében a Jobbik támogatottsága 10 százalék, az LMP-é 6 százalékos, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) 1 százalékon áll a Századvég szerint. Míg a választásukban biztos szavazók 20 százaléka adná voksát a Jobbikra, addig 8 százalékuk az LMP-t juttatná a parlamentbe, a DK viszont csak 3 százalékon áll, azaz egy most vasárnap tartandó választáson nem érné el a parlamentbe jutási küszöböt.

A Századvég friss kutatása során a választókorúak 46 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti voksoláson, azaz a választási aktivitás az elmúlt hónaphoz képest stagnál. A pártszimpátiájukban bizonytalanok aránya júliushoz képest nem változott, a megkérdezettek 43 százaléka tartozik ebbe a körbe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását