2024. május 5. - Györgyi

Tizenöt évesek a bírák

A Magyar Közigazgatási Bírák Országos Egyesülete alapításának tizenöt éves évfordulója alkalmából kétnapos szakmai tanácskozást tart Miskolc-Lillafüreden, a csütörtökön kezdődő konferencián elsőként Lomnici Zoltán, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács
2008. május 9. péntek 08:03 - Hírextra

A Legfelsőbb Bíróság elnöke újságíróknak elmondta: évről-évre több ezer kérelem, kereset érkezik a bíróságokhoz a legkülönbözőbb területeken a közigazgatás témájában. Példaként említette az építés-, illetve a pénzügyet, és a kisajátítást, tehát mindazokat, ahol az állampolgárok számára sérelmes határozat született, illetve születhet az állammal szemben.

Lomnici Zoltán szerint a magyar közigazgatási bíráskodást - amely másfél évtizedes múltra tekint vissza - elismerik a világban.

Darák Péter, a Magyar Közigazgatási Bírák Egyesületének elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon nincsenek külön közigazgatási bíróságok, ezeket a feladatokat a hagyományos intézményrendszerben az erre szakosodott bírák látják el. Úgy fogalmazott, hogy ezért tartják fontosnak a szakmai fórumokat, ahol megvitathatják az aktuális problémákat, és a területet érintő kérdéseket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását