2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Elítéli a regisztrációt Bajnai

Bajnai Gordon szerint az ország végletes kettészakítottságát okozhatja, ha a kormánypártok előzetes regisztrációhoz kötik a választási részvételt.
2012. szeptember 3. hétfő 11:31 - HírExtra
A volt miniszterelnök - akinek alapítványa már többször bírálta a választójogi szabályok megváltoztatását - egy hétfői budapesti konferencián azt mondta: az intézkedés azzal a súlyos következménnyel járna, hogy a bizonytalan, kevésbé tudatos választópolgárok, miután alkotmányos jogukat korlátozták, a jogállam határait feszegető módon próbálják meg érvényesíteni érdekeiket.

A regisztráció előírása azt üzenné, hogy hatalomra lehet jutni komplett társadalmi csoportok érdekeinek és igényeinek a figyelembevétele nélkül, hogy vannak, akiknek a képviseletével nem érdemes foglalkozni, akik "nem részei a politikai hazának" - jelentette ki Bajnai Gordon. Szerinte ez a társadalom "mentális és szociális kettészakítottságának" intézményesítése lenne, ami tovább rontaná a közös célok megtalálásának esélyét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását