2024. április 24. - György

A Jobbik az otthonokat mentené

A kilakoltatások érintettjeit támogató úgynevezett otthonmentő segélycsapatot állít fel a Jobbik - közölte Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten.
2012. április 23. hétfő 11:52 - HírExtra
A szakértői csapat a jogszabályi keretek figyelembe vételével szándékozik a károsultakat összekötni a segítséget nyújtó szervezetekkel, és támogatja az érintetteket a jogszabályok közötti eligazodásban - mondta a képviselő.

Z. Kárpát Dániel kifejtette: javaslatot tesznek a kézbesítésről szóló jogszabályok módosítására is annak érdekében, hogy ne lehessen vélelmezett kézbesítés után, a tulajdonosok tudta nélkül árveréseket tartani.

Álláspontja szerint a kormányzat érdemi segítséget nem tud nyújtani a károsultaknak, miközben több ezer család otthona van veszélyben. Mint mondta, nemcsak a devizahitel-, hanem például a lakás értékének töredékét kitevő közüzemi tartozás miatt is elárverezhetnek egy ingatlant.

A sajtótájékoztatót egy olyan III. kerületi, békásmegyeri helyszínen tartották, ahol a végrehajtó és az új tulajdonosok rendőri kísérettel vettek át egy korábban elárverezett lakást. Jelen volt a lakás bérlője is, akit a tulajdonosváltásról nem tájékoztattak, és két gyermekével három nap alatt kellett kiköltöznie az ingatlanból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását