2024. március 3. - Kornélia

Ópusztaszernél "nagyot tojik a nyuszi"

Családi húsvétra várják az érdeklődőket Ópusztaszeren: a Nemzeti Történeti Emlékparkban a kicsik aranytojást kereshetnek, a nagyok a tojáspatkolás mellett a kovácsolás mesterségét is kipróbálhatják.
2012. április 6. péntek 12:29 - HírExtra
A tucatnyi program vasárnap veszi kezdetét. A kézműves foglalkozásokon a lányok tojást festhetnek, sőt tojást hímezhetnek, de mézeskalácsot is díszíthetnek. Közben a legények a "terelő táborban" a racka juhokkal ismerkedhetnek, kipróbálhatják, hogy milyen irányítani az állatokat, sőt az állatok nyírását is megfigyelhetik és elsajátíthatják. Aki ezeket már tudja, a "nomád táborba" siethet, ahol lovas bemutatóval várják az érdeklődőket.

Közben a kalandor ifjak a park területén kutathatnak az aranytojás után, aki ugyanis sikerrel jár, értékes ajándékokkal lesz gazdagabb, sőt az is kiderül, kié lesz a húsvéti bárány.

A szervezők nemcsak a gyerekekre gondoltak. A két nap során lesz kuglibajnokság, családi-, anya-lánya és apa-fia vetélkedő, versmondó verseny a legényeknek, tojásfestő a lányoknak.
Hétfőn a skanzenben az ételszentelés után régimódi locsolkodás kezdődik, amelybe rendhagyó módon a Sándorfalvi Önkéntes Tűzoltóegylet is bekapcsolódik zenés locsolkodással.

A gyermekeket Paprika Jancsi Csúzlizdája, Barta Tóni Bábszínháza, Paprikajancsi Vásári Bábjáték és a Cuháré Táncműhely előadása szórakoztatja majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását