2024. április 24. - György

Navracsics stratégiai alappillére

Az innováció Magyarország jövőjének, stratégiájának egyik alappillére - hangsúlyozta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, a kormány számára koordinációs szerepet ellátó Nemzeti Kutatási, Innovációs és Tudománypolitikai Tanács (NKITT) elnöke a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) keddi közgyűlésén.
2012. március 27. kedd 12:59 - HírExtra
Hozzátette: meg kell oldani, hogy az újítás, a feltalálás, az innováció, a tudomány eredménye a magyar nemzetgazdaság hajtóerejévé váljon, és ott hasznosuljon.

Az NKITT elnöke szólt arról, hogy lezárult a korábbi pályázatok átvizsgálása, és március 30-án, a Magyar Innovációs Nagydíj átadásának napján újabb innovációs kiírások jelennek meg.

A közgyűlésen Navracsics Tibor úgy vélekedett, hogy az innováció támogatása nemcsak pénz kérdése, hanem segítő kormányzaté is, és mint mondta, az NKITT azon tevékenykedik, hogy Magyarországon innováció barát környezet alakuljon ki minden szinten.

A 2010 végén létrehozott NKITT a minisztériumok és a civil szféra képviselői számára nyújt lehetőséget arra, hogy a témában kormányzati döntésre kerülő anyagokat megvitassák. Navracsics Tibor szerint a tanács az elmúlt egy évben sikeresen oldotta meg feladatát.

Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke elmondta: a magyar innovációs szféra "hét szűk esztendő" után van, és nincs tartaléka. Úgy vélte, a közbeszerzés szabályozása lassítja az innovációs folyamatokat.

A szövetség tagjai felvetették, hogy a kis- és középvállalkozások esetében az újítást is el kellene ismerni támogatandó területnek.

A közgyűlés elfogadta a szövetség 2011. évi beszámolóját.

A írásos beszámolóban szerepel, hogy az érdekérvényesítő tevékenység során a hazai k+f, innovációs tevékenységgel kapcsolatban 2011-ben 24 alkalommal adtak ki véleményt, állásfoglalást.

A tagvállalatok érdekeit 30 testületben - például a Kutatási Technológiai és Innovációs Tanácsban, a Magyar Akkreditációs Bizottságban - képviselik.

Az innovációs szövetség 2011. évi összes bevétele 74 millió 814 ezer forint, kiadása pedig 74 millió 202 ezer forint volt. Az alaptevékenységhez kötőtő bevétel 66 millió 125 ezer forintot tett ki, ebből 26 millió 170 ezer forint tagdíjból származott. A vállalkozási tevékenységből 8 millió 689 ezer forint folyt be a szövetséghez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását