2024. április 20. - Tivadar
Világszerte a munkavállalók 47 százaléka tartja biztonságosnak és egészségesnek munkahelyi környezetét, 27 százalék véleménye éppen ennek az ellenkezője, míg 26 százalék értékelése a két szélső álláspont között helyezkedik el. A magyarok az átlagnál kedvezőtlenebb minősítést adtak a kérdésre - derül ki a világ 24 országában végzett Ipsos felmérésből.
2012. március 17. szombat 10:56 - HírExtra
Leginkább az amerikaiak és a kanadaiak érzik úgy, hogy munkahelyük biztonságos (64 illetve 60 százalékuk). A magyar dolgozók megosztottak ebben a kérdésben: 39 százalékuk szerint munkahelyük egészséges és biztonságos környezet, ugyanakkor 42 százalék negatívan vélekedik.

A munkakörülmények értékelését illetően a magyar munkavállalók a középmezőny végén állnak, ennél is kedvezőtlenebb minősítést adtak a japánok, a spanyolok, az argentinok, a franciák, a lengyelek és a mexikóiak. Ezekben az országokban 32-36 százalék tartotta egészségesnek és biztonságosnak a munkahelyi körülményeket.

Magyarországon a magasabb iskolázottságúak, a saját céggel rendelkezők, valamint a döntéshozók az átlagosnál pozitívabban nyilatkoztak munkahelyi körülményeikről.

Az amerikai és a kanadai munkavállalókon kívül még az indiaiak (57 százalék), az ausztrálok (56 százalék), az indonézek, a britek és a dél-afrikaiak (55 százalék) voltak az átlagnál elégedettebbek.
A legkritikusabbak Argentína (44 százalék), Mexikó (43 százalék), Magyarország (42 százalék), Spanyolország (38 százalék), Oroszország (36 százalék), Lengyelország (35 százalék) és Franciaország (32 százalék) munkavállalói voltak.

Az országokat együttesen nézve leginkább elégedettek a munkahelyi környezetükkel, a magas jövedelemmel rendelkezők, az iskolázottak és az 50 év felettiek. A legkevésbé elégedettnek a szerényebb anyagi jövedelműek és az alacsonyabban iskolázottak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását