2024. április 23. - Béla

Reszkessenek a feketén dolgozók

Egy feketén dolgozó, Magyarország és Szerbia határ menti térségében tevékenykedő taxist buktattak le a dél-alföldi adóellenőrök a nem szokványos ellenőrzések keretében – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális sajtóreferense kedden az MTI-t.
2012. március 13. kedd 11:37 - HírExtra
Jegyinák Attila kifejtette: az egyik revizor azt kérte a közismert "feketetaxistól", hogy vigye el őt két társával együtt Szegedről Zentára. Amikor elindultak a határ felé, a sofőr azonnal közölte az ellenőrökkel: a határon szót ne ejtsenek arról, hogy pénzért szállítja őket, ha kérdezik, akkor ez csupán baráti szívesség.

A határhoz közeledve az utasokat telefonon egy hozzátartozójuk állítólagos rosszullétéről tájékoztatták - a taxi mögött haladó autóban ülő ellenőrtársuk hívta őket -, erre hivatkozva a revizorok a "taxi" visszafordítását kérték. A taxis utasaival visszatért Szegedre, az ellenőrök a belvárosban kiszálltak az autóból, kifizették a személyszállítás több ezer forintos díját, amelyről semmilyen bizonylatot nem kaptak.

Az ezt követően indult ellenőrzés során kiderült, hogy a nemzetközi vonalon szállító állítólagos taxis adószám kiváltása nélkül végez adóköteles tevékenységet, ezért mulasztási bírságot szabnak ki rá.
Az adóellenőrök – akik korábban leánybúcsún jártak, illetve Valentin napra kértek szerenádot - a későbbiekben is rendszeresen vizsgálják szokásos napi élethelyzetekben a legkülönfélébb szolgáltatásokat nyújtók nyugta- és számlaadási, valamint bejelentkezési kötelezettségének teljesítését – közölte Jegyinák Attila.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását