2024. április 23. - Béla

A parlamenti képviselő halált akar

A halálbüntetés fenntartása mellett szállt síkra a kínai Országos Népi Gyűlés, vagyis a parlament egyik képviselője a most folyó ülésszakon Pekingben - jelentette a Hszinhua hírügynökség kedden.
2012. március 13. kedd 09:47 - HírExtra
Hosszú ideig

A legsúlyosabb büntetésnek még hosszú ideig helye kell hogy legyen a kínai igazságszolgáltatásban - vélte Fang Csi-jian (Fang Zhiyuan) a legfelsőbb bíróság és a legfőbb ügyészség beszámolójának vitáján.

A történész professzor úgy véli, azokkal szemben, akik mások életét és biztonságát veszélyeztetik, vagy a közpénzek nagy összegű elsikkasztásban találják őket bűnösnek, alkalmazni kell a halálbüntetést. Mint mondta, közéjük tartozónak tartja azokat is, akik hamis élelmiszereket vagy gyógyszereket gyártanak vagy forgalmaznak.

Néhány fejlett ország

"Ezek a bűncselekmények súlyosan károsítják a társadalmi harmóniát és a gazdasági fejlődést" - állapította meg a képviselő, hozzátéve, hogy az ilyen bűncselekmények elkövetővel szembeni kegyelem felelőtlenség lenne.

"Nem kell eltörölnünk a halálbüntetést csak azért, mert néhány fejlett ország ezt tette" - húzta alá Fang, aki egyben azok esetében, akik az állami tulajdonból nagy összegben sikkasztanak, 30, 50, vagy akár 100 éves szabadságvesztés kiszabását is indokoltnak találná.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását