2024. április 25. - Márk

Vádat emeltek a "csicskáztató" család ellen

Vádat emelt az Orosházi Városi Ügyészség egy gádorosi család ellen, amely rabszolgaként dolgoztatott kiszolgáltatott embereket. A gyulai nyomozóügyészség egy gyulai és egy orosházi ügyvéd ellen emelt vádat ugyanebben az ügyben - közölte a Békés Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel kedden.
2012. február 28. kedd 17:16 - HírExtra
Futó Sándor elmondta: a gádorosi család kilenc tagja ellen személyi szabadság megsértésének, valamint zsarolás, csalás és lopás bűntette miatt emeltek vádat. Az ügyben közreműködő ügyvédek ellen a vád haszonszerzés végett elkövetett ügyvédi visszaélés bűntette és más bűncselekmények elkövetése.

A vádirat szerint a gádorosi család tagjai öt befolyásolható, elesett embert csaltak magukhoz jó ellátás és fizetés ígéretével. A embereket később rossz körülmények között tartották, megtiltották nekik a ház elhagyását. A sértettek fizetség nélkül dolgoztak, és elvették tőlük szociális juttatásaikat, nyugdíjukat és segélyeiket is – mondta a szóvivő.

A gádorosi családot egy gyulai és egy orosházi ügyvéd segítette a felelősségre vonás elkerülésében. Mindketten a meghatalmazásban szereplő ügyfelek érdekeivel ellentétesen jártak el, tevékenységükért a gádorosi vádlottaktól kapták a pénzt – tette hozzá a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását