2024. március 29. - Auguszta

Román bűnözők honfitársainkat használták ki

Egy román banda magyar állampolgárokat dolgoztatott fillérekért Spanyolország déli, mezőgazdasági vidékén - jelentette egy valenciai hírportál, amely szerint hat embert letartóztattak emiatt.
2012. február 24. péntek 16:22 - HírExtra
A "Citera-akció" pár hete kezdődött, amikor a hatóságok tudomására jutott, hogy Tavernes de la Valldigna helységben és Valenciában lakó románok egy csoportja illegális tevékenységet folytat. A nyomozás során kiderült, hogy egy "tökéletesen szervezett" bandáról van szó, amelynek a tagjai különféle feladatokat láttak el. Egyesek a kiutaztatást szervezték meg Spanyolországba, amiért 300 eurót fizettettek. Mások a szállást és a munkába állást és a napi szállítást bonyolították le.

Mezőgazdasági munkát Valencia tartomány különböző pontjain találtak, de érte csak filléreket adtak a becsapottaknak - közölte a belügyminisztérium.

Az első két gyanúsítottat február 2-án tartóztatták le, a többi négyet a következő napokban. A csoportot négy férfi és két nő alkotta. A vád ellenük az, hogy visszaéltek a munkavállalók jogaival.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását