2024. március 29. - Auguszta

Százezer múmianéző

Százezernél is többen voltak kíváncsiak a budapesti Szépművészeti Múzeum Múmiák testközelben című kiállítására, ezért az intézmény úgy döntött, a tanév végéig, június elejéig meghosszabbítja a tárlat nyitva tartását.
2012. február 13. hétfő 12:29 - HírExtra
Az MTI-hez eljuttatott hétfői sajtóközleményben a Dózsa György úti intézmény kommunikációs osztálya emlékeztet arra, hogy eredetileg február 19-én zárt volna be az elmúlt év júniusában nyílt kiállítás.

A Múmiák testközelben című tárlat a Szépművészeti Múzeum gyűjteményében őrzött négy múmiát, valamint az azokon nemrég elvégzett tudományos vizsgálatok eredményeit mutatja be. A látogatók megismerhetik az ókori egyiptomiak hitvilágát, a mumifikálás technikáját, a korszak halotti művészetét, valamint egy arcrekonstrukciónak köszönhetően kiderül az is, hogyan nézett ki a több ezer évvel ezelőtt elhunyt emberek egyike.

A tárlathoz kapcsolódó háromdimenziós film átfogó képet ad arról, hogyan és milyen módszerekkel vizsgálták a négy múmiát és milyen eredményeket értek el a kutatások során.

A kiállításhoz interaktív iPad alkalmazás is készült, Mummy címmel - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását