2021. január 17. - Antal, Antónia

Négy évet kell ülnie késelésért

Jogerősen négy év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki kocsmai verekedésben többször is megszúrt egy vendéget, életveszélyes sérüléseket okozva neki.
2012. február 2. csütörtök 14:13 - HírExtra
A későbbi sértett 2010. március 26-án barátaival Szegeden, az Etelka sori Gól presszóban szórakozott. Később a kocsmába betért egy másik társaság is, közülük egy férfival - az elsőrendű vádlottal - össze is szólalkozott az ittassága miatt agresszív sértett.

A férfi egyszer meg is ütötte a sértettet, aki a további atrocitásokat elkerülendő, a barátnőjével hazament. Otthon észrevették, hogy a nő táskája a presszóban maradt, ezért a férfi visszatért a presszóba. A sértett egy sötét sarokban meghúzódva várta, hogy a másik társaság távozzon, de félelmében elővette a bicskáját. Amikor a vendégek távoztak a presszóból, egyikük észrevette a kezében késsel a sarokban álló sértettet, és szólt a többieknek. Ezt követően dulakodás alakult ki a sértett és a vele korábban is összeszólalkozó férfi között, aki lerántotta a földre.

Amikor a korábban már büntetett, jelenleg 24 esztendős másodrendű vádlott észrevette, hogy a sértett bicskája megvágta barátja kezét, és az orra is vérezni kezdett, odalépett a verekedőkhöz. Kirántotta a bicskát a sértett kezéből, majd a férfi mögé térdelve átfogta nyakát, és felszólította az elsőrendű vádlottat, hogy rugdossa meg az áldozatot. A elsőrendű vádlott vesetájékon rúgta a sértettet. Ezután a másodrendű vádlott az elvett bicskával megszúrta a sértettet a nyakán, a vállán és a mellkasán. Az egyik szúrás megnyitotta a sértett mellkasát, légmellet okozott, ami közvetett életveszélyt idézett elő. A sértett gyógyulása több hétig tartott.

A táblabíróság az elsőrendű vádlottat jogerősen garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek, s ezért 150 napi tétel, összesen 375 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta. A másodrendű vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettéért, visszaesőként négy év börtönre ítélte a táblabíróság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását