2024. április 25. - Márk

BKV: az MSZP a zsebünkbe nyúlna

Az MSZP szerint a fővárosnak nem hitelt, hanem vissza nem térítendő támogatást kellene nyújtania a BKV-nak.
2012. január 25. szerda 10:19 - HírExtra
Az adós ne fizessen?

Horváth Csaba, az MSZP-frakció vezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: tudni lehet, hogy a BKV nem lesz képes visszafizetni azt a kilencmilliárd forintot, amelyet a főváros hitelként adna, ezért azt javasolja, hogy vissza nem térítendő támogatásként utalja át egy másik, közgyűlési előterjesztésben szereplő hatmilliárdos támogatás mellett.

Horváth Csaba jelezte: az Állami Számvevőszék álláspontja szerint a bűncselekménnyel határos, ha a kölcsönadó és a kölcsönvevő is tudja, hogy nem lehet a hitelt visszafizetni. Most pontosan tudni, hogy ha a kormány nem fizeti ki a BKV támogatását, akkor a cég nem tudja majd visszafizetni a kilencmilliárd forintot.

Nyúljanak a zsebünkbe?

A politikus azt kérte a kormánytól, hogy "nyúljanak a budapestiek zsebébe", és az általuk befizetett adóból biztosítsák a város működőképességét. Kérik, hogy azonnal fizessenek ki a BKV-nak további 25 milliárd forint állami többlettámogatást. Ellenzik azt a megoldást, hogy a főváros pénzeket zároljon az intézményeknél - mondta.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását