2024. április 29. - Péter

Nem lesz gond a fűtéssel

Van elegendő földgáz, többek között a viszonylag enyhe időjárás miatt is.
2011. december 27. kedd 17:30 - HírExtra
Az MMBF Földgáztároló Zrt. 1,2 milliárd köbméteres biztonsági tárlója szinte teljesen tele van, s a kereskedelmi tárolóban is több mint 500 millió köbméter földgáz található - tájékoztatta Gáti István, az MMBF Földgáztároló vezérigazgatója az MTI-t. A biztonsági tárolóból napi 20 millió köbméter földgáz tárolható ki, miközben például a decemberi átlaghoz képest enyhe, de borús keddi napon 44 millió köbméter körül várható a felhasználás.

Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője az MTI kérdésére elmondta: az E.ON kereskedelmi tárolói - a piaci igényeknek megfelelően - közel 50 százalékban vannak tele. Ezekben jelenleg 2,4 milliárd köbméter földgázt tárolnak a kereskedők. A tárolóból az E.ON minden szerződött partnerének az igényét, akár szélsőséges körülmények között is, ki tudja elégíteni - hangsúlyozta a szóvivő.

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. szóvivője, Lakatos Edina az MTI kérdésére elmondta, hogy december 24-25-26-án naponta alig 45 millió köbméter földgázt használtak fel Magyarországon. Télen napi plusz/mínusz egy fokos hőmérsékletingadozás esetén 1,5-2,5 millió köbméterrel kevesebb, illetve több földgázra van szükség. A szóvivő hangsúlyozta, hogy nincsenek szállítási problémák Ukrajna felől. Jelezte: a cég belső utasításai szabályozzák azt, hogy mi az eljárási rend szállítási problémák esetén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását