2024. május 7. - Gizella

Felháborodott a Jobbik

A Jobbik szerint felháborító, hogy a kormánypártok hétfőn zárószavazás előtti módosító indítvánnyal a munka törvénykönyvéhez hasonlóan a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényben is megszüntette a szülők fizetés nélküli szabadságát gyermekük betegsége esetén.
2011. december 20. kedd 15:40 - HírExtra
A jobbikos politikus elmondta: az elfogadott törvényben a módosítás nyomán nem szerepel, hogy a kormánytisztviselőnek gyermeke személyes gondozása érdekében fizetés nélküli szabadság jár a gyermek tizenkettedik életéve betöltéséig a gyermek betegsége esetén.

Bertha Szilvia leszögezte: ezzel csalásra fogják kényszeríteni a szülőket, hiszen gyermekük betegsége esetén kénytelenek lesznek például saját háziorvosukkal kiíratni magukat, hogy otthon tudjanak maradni. Az ellenzéki képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a szabály még szerepel a KDNP által beterjesztett családvédelmi törvényben, de a hétfői módosítást látva nyilvánvalóan abból is ki fogja venni a kormánypárti többség.

Bertha Szilvia feltette a kérdést, hogy mit ért a kormány családtámogatás alatt, hiszen az ilyen intézkedéseikkel ellehetetlenítik a már létező családok működését is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását