2024. május 19. - Ivó, Milán

MSZP: ez csak látszatpolitika

Látszatmegoldásnak, tüneti kezelésnek tartja az MSZP azt a kormánypárti indítványt, amely állami kézbe adna több, az esztergomi önkormányzat által fenntartott intézményt.
2011. december 6. kedd 16:30 - HírExtra
Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes véleményüket kedden sajtótájékoztatón azzal indokolta, hogy ha a jelenlegi képviselő-testület változatlan összetételben fennmarad, a város problémái újra fognak termelődni. Ezért újólag azt sürgette, hogy a fideszes többségű testület oszlassa fel magát, s ha ez nem történik meg, a kormány kezdeményezze a feloszlatást, az Országgyűlés pedig szavazza meg az erről szóló indítványt. Ellenkező esetben az MSZP aláírásgyűjtést kezd a városban ezért - közölte.

Szólt arról, hogy államosítás már csak azért sem jelent valódi megoldást, mert a kormánypártok nem adtak választ arra, hogy a jövő évi költségvetésben hol az a pénz, amit az államnak átadott esztergomi intézmények működtetésére fordíthatnak.

A szocialista politikus döntően a korábbi fideszes polgármestert, Meggyes Tamást tette felelőssé Esztergom 26 milliárd forintos adósságáért, amely mára a közszolgáltatások leállásához vezetett.

Felhozta, hogy a város évekig több száz millió forinttal támogatta a Hídlap című újságot, amely "kizárólag Meggyes Tamás és a Fidesz politikai érdekeit szolgálta", hogy a város 600 millió forintért vásárolt meg egy ciprusi hajózási céget, valamint hogy bár az önkormányzat több milliárdot költött fürdőépítésre, a fürdő évi 300 millió forint veszteséget hozott és mára be is zárt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását