2024. április 29. - Péter

Az egri kórháznak kell a magántőke

Eger városának a helyi kórház működtetésére kiírt pályázatra tett ajánlata semmi olyan intézkedést nem jelöl meg, amelyet a fenntartó megyegyűlés nem alkalmazott, vagyis elkerülhetetlen a magántőke bevonása - tájékoztatta vasárnap az MTI-t a megyegyűlés s
2008. február 17. vasárnap 20:05 - Hírextra
Sós Tamás mindezt a megye 119 településének polgármestereihez írt levelében fejtette ki, azt megelőzően, hogy a jobboldali többség által támogatott egri polgármester a kórház jövőjével kapcsolatos egyeztető fórumon találkozik február 20-án a hevesi települések vezetőivel.

A politikus a vasárnap az MTI-hez is eljuttatott levélben emlékeztetett arra, hogy a megyegyűlés 2007. november 30-i ülésén írt ki pályázatot a Markhot Ferenc Kórház vagyonkezelésére.

A tenderre a HospInvest Zrt. és a Debreceni Egyetem nyújtott be pályázatot, míg Eger városa ajánlatott tett a működtetésre. Ez utóbbi szerint továbbra is költségvetési szervként kívánják üzemeltetni az intézményt.

"A Városi Önkormányzat ajánlata azonban nem jelöl meg olyan új, a Megyei Önkormányzat által nem alkalmazott intézkedéseket, amelyek a Kórház által ellátott egészségügyi szolgáltatás színvonalát megőriznék, gazdasági stabilitását megteremtenék, a szükséges fejlesztések megvalósítására anyagi garanciát nyújtanának.

Mindezek alapján indokoltnak látszik, hogy a Kórház működtetése, az egészségügyi szakellátási feladatok feltételeinek hatékony biztosítása, a vagyon állagának és értékének megőrzése, növelése ne önkormányzati költségvetési szerv formájában történjen, hanem a magántőke bevonásának (...) a vagyonkezelői jog (...) átruházásával valósuljon meg" - fogalmaz levelében Sós Tamás.

A tervezett funkcionális privatizáció ellen egyébként korábban több civil szervezet tiltakozott demonstráció keretében, és a közgyűlésben ellenzékben politizáló Fidesz is a pályázati kiírás ellen szavazott.

Az ellenzéki képviselők azzal vádolták a testület szocialista vezetését, hogy a több hazai egészségügyi intézményt, a többi között a hatvani és a gyöngyösi kórházat is működtető Hospinvest Zrt.-re szabták a vagyonkezelésre kiírt tendert.

A tervek szerint a megyegyűlés február végi ülésén hirdet végeredményt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását