2024. április 28. - Valéria

MDF: Közparkot a kormányzati negyed helyére!

"A Magyar Demokrata Fórum kezdeményezi, hogy a hamvába holt kormányzati negyed területén létesüljön közpark, amire a porszennyezésben fuldokló belvárosnak igencsak szüksége van. A Magyar Demokrata Fórum felszólítja a kormányt és a főváros vezetését, hogy
2008. január 10. csütörtök 09:33 - Hírextra
A kiforratlan kormányzati ötletek már eddig is sokba kerültek az országnak, a tiszta levegő és az egészség pedig megfizethetetlen. Bízunk benne, hogy az ország és a város vezetőinek is fontosabb a budapestiek egészsége és a zöldfelületek növelése, mint a rozsdásodni hagynia negyed területét.

A Magyar Demokrata Fórum kezdeményezi, hogy a meghiúsult kormányzati negyed területén újabb közpark létesüljön. A zöld területre Budapestnek hatalmas szüksége van, hiszen a belváros és lakosai fuldokolnak a szennyezett levegőben. Egy felmérés szerint a porszennyezett levegő miatt a budapestiek átlagosan három évvel élnek rövidebb ideig, más kutatás szerint pedig egyedül a fővárosban évente több mint másfélezer ember hal meg a rossz levegő következtében.

Mindenki előtt világos, hogy a több mint nyolcmilliárd forintért megvásárolt építési terület még hosszú évekig a ma látható elszomorító állapotban marad. Az MDF ezért azt javasolja, hogy a negyed helyén alakítsanak i egy közparkot, ami nem csupán a belvárosiaknak jelentene fellélegzést és pihenési lehetőséget, hanem az egész városképen javítana.

A Magyar Demokrata Fórum felszólítja a kormányt és a főváros vezetését, hogy a minél gyorsabban állapodjanak meg az egyetlen normális megoldásban.

Dr. Csapody Miklós
országgyűlési képviselő

Magyar Demokrata Fórum
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását