2024. május 5. - Györgyi

Az LMP keményen kampányol

Budakeszin folytatta zöld fordulat elnevezésű kampányát szombaton az LMP.
2011. december 3. szombat 12:32 - HírExtra
Schiffer András, a párt frakcióvezetője az MTI-nek elmondta, hogy kampányukkal az LMP legfontosabb gazdaságpolitikai törekvéseihez gyűjtenek támogató aláírásokat. Úgy fogalmazott: a hétvégi kampány aktualitását az adja, hogy "célegyenesbe fordult a kizsákmányolás törvénykönyvének" parlamenti vitája. A szakszervezetek ezért is tartanak a nap folyamán több helyszínen tüntetéseket - tette hozzá.

Kijelentette, hogy ha a kormány valóban új munka törvénykönyvet akar, meg kell állapodnia minden szakszervezeti konföderációval.

A kampány a jövő héten Pest megye váci és gödöllői térségében, valamint Nógrád megyében folytatódik.

Október közepén tizenkét magyarországi városban kezdett aláírásgyűjtésbe az LMP a zöld fordulatért, Munkát, levegőt! című petíciójukat ötvenezer emberrel szeretnék szignáltatni. Szél Bernadett választmányi szóvivő akkor úgy nyilatkozott, az LMP szerint a környezetszennyezést és a tőkét kellene adóztatni, nem pedig "a becsületes munkából élő emberektől (...) még többet elvenni". Petíciójukban öt problémás területet emelnek ki: az egykulcsos adórendszert, a középiskolai és felsőoktatási helyek jövőbeni csökkentését, az új munka törvénykönyvének tervezetét, a paksi bővítéssel kapcsolatos "ámokfutást" és a devizahitelezés ügyét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását