2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az államadósság körül forog minden

A kevesebb államadósság és az alacsonyabb költségvetési hiány jelenti az euróválságtól való távolodást - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a képviselőcsoport hétfői ülése után, ahol Orbán Viktor miniszterelnök adott összefoglaló tájékoztatást arról a gazdasági környezetről, amelyben megszületett a jövő évi költségvetés terve, valamint a hétvégi uniós csúcstalálkozóról.
2011. október 24. hétfő 13:22 - HírExtra
Lázár János sajtótájékoztatóján elmondta, a következő hetekben változhat a kormány terve a 2012-es költségvetési programra vonatkozóan.

A frakcióvezető kifejtette - Orbán Viktor szavait idézve -, hogy 2012 kérdése az lesz, mekkora egy ország államadóssága, attól függ ugyanis az uniós tagállamok sorsa, hogyan tudják kezelni az államadósságukat. Azok az országok, amelyeknek 2012 végén nagyon magas lesz az adóssága, az összeomlás szélén fognak táncolni, azok pedig, amelyek képesek lesznek az államadósság-csökkentésre, elrugaszkodhatnak - fogalmazott.

Rámutatott ugyanakkor, hogy az EU gazdasági folyamatai - különösen Németországé - érdemben fogja befolyásolni Magyarország gazdasági növekedési képességeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását