2024. április 16. - Csongor

Legalább öt érem kellene

Kiss László szövetségi kapitány öt érmet vár a magyar úszóktól a jövő nyári olimpián.
2011. szeptember 14. szerda 12:58 - HírExtra
A szakvezető erről a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt.

"Öt londoni éremre számítok. Szerintem egy európai versenyen jobb eredményeket fogunk elérni. Azt gondolom, hogy a vb-re, Sanghajba későn mentünk, és nem tudtunk felkészülni a páratartalomra sem" – nyilatkozta a kapitány, aki megnevezte az éremesélyes versenyzőket is:
"Gyurta Dani mint mellúszó ideális korban van, Hosszú Katinka és Verrasztó Evelin is esélyes az éremszerzésre. Cseh László szintén, hiszen az Universiadén elért eredményével vb-második vagy -harmadik lehetett volna, mindezt úgy, hogy a világbajnokság után szinte alig edzett. Azt gondolom, hogy Jakabos Zsuzsinak is van esélye arra, hogy egy európai versenyen előrelépjen."

Kiss László, a londoni részvételhez szükséges időeredményt elértekre kitérve így folytatta:
"Tizenhárom A szintes versenyzőnk már van, ők biztos olimpiai résztvevők. Ehhez jön még 7-8 B szintet megúszó versenyző, és bővülhet még a csapatlétszám, ha a váltókra is hangsúlyt fektetünk. Pekingben is az úszóküldöttség volt a legnagyobb 31 fővel, de természetesen nem a létszám, hanem az eredmény a legfontosabb."

A szakember szerint a júliusi, kínai világbajnokságon elért eredmények biztatóak:
"A döntőben 14 számban voltunk érdekeltek, 50 gyorstól 1500 gyorsig voltak versenyzőink, de pillangón, háton és mellen is ott vagyunk a legjobbak között. Most legalább hét olyan műhelyünk van, ahol világszínvonalon tudnak készülni az úszók, ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb a merítési lehetőség is. Másrészt sokkal több olyan edzőkolléga van, aki világszínvonalon tud dolgozni."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását