2024. április 26. - Ervin

Pezsgőlovagok a Várban

A korábbi években az első napon soha nem tapasztalt látogatói érdeklődéssel nyitotta meg a kapuit a 20. Budavári Borfesztivál. Az időjárás is kedvezett ahhoz, hogy kora estére jókedvű, vidám emberekkel teltek meg a budavári palota teraszai. A Csík Zenekar nyitókoncertjén gombostűnyi szabad hely nem maradt a fesztiválszínpad környékén.
2011. szeptember 8. csütörtök 14:13 - HírExtra
A borászati és gasztronómiai standok között hömpölygő tömegben több ismert közéleti személyiség is feltűnt, akik magánemberként a barátaikkal, családtagjaikkal érezték láthatóan jól magukat.

Pénteken a színpadon a jazz közkedvelt szereplői lépnek fel. A műsort 16.30-kor a Hot Jazz Band indítja, majd következik az Orosz Zoltán Quartett, 20.30 órakor a Benkó Dixileand Band és 22.30 órakor az eMeRTon díjas Borbély Műhely zárja a sort.

A szombati népzenei és néptánc gála a látványos szüreti felvonulással kezdődik, amelyhez kapcsolódóan, 13.00 órakor a Kapisztrán téren ünnepi áldomásra, egy pohár finom Tokaji bor közös elfogyasztására várnak a szervezők minden érdeklődőt és ünnepelni vágyót. Az ünnepi áldomás szövegét Szarka Tamás mondja el, a zenét hozzá Szarka Gyula és zenekara biztosítja. 15.00 órától a fesztiválszínpadon: a Bodrog, a Kertész, a Lippentő, a Tanac, a Zalai Táncegyüttes, a Kutyakölykök és az Etnofon Zenei Társulás.

17.00 órakor a fesztivál nagyszínpadán pezsgőlovaggá avatják többek között Kovács Katalin „kajakkirálynőt”, Csányi Sándor színművészt és Czakó Ferenc homokanimációs művészt.

A zárónapon, vasárnap kerül sor a hatalmas születésnapi torta felszeletelésére és közös elfogyasztására és a Fesztivál Bora választás eredményeinek ünnepélyes kihirdetésére.

14.00 órakor a Bartók Béla Férfikar üdvözli a vendégeket, majd Pál István Szalonna és Bandája, a Vivát Bacchus Énekegyüttes, Micheller Myrtill és zenekara vadonatúj műsorát élvezheti a közönség. A fesztiválzáráshoz a búcsúzenét Farkas Sándor bárzongorista biztosítja. A szerelmespároknak kötelező, a magányosoknak kifejezetten ajánlott.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását