2024. május 4. - Mónika, Flórián

Új idősotthon épül

A tervek szerint szeptemberben 150 idős ember veheti birtokba a Heves Megyei Önkormányzat új, mintegy 1.5 milliárd forint költséggel Parádon megvalósuló idősotthonát - jelentette be a megyegyűlés vezetője az építkezés bejárása alkalmából tartott keddi saj
2008. január 29. kedd 12:39 - Hírextra

A fejlesztés nyomán felszabadul az intézménynek helyet adó parádfürdői Károlyi-kastély; a épület értékesítéséből befolyó pénzt a megyei intézményrendszer fejlesztésére kívánja fordítani az önkormányzat - közölte Sós Tamás (MSZP).

Az új otthon megvalósításához szükséges 1,32 milliárd forintos címzett támogatást 2006-ban hagyta jóvá az Országgyűlés; ehhez 10 százalékban járul hozzá az önkormányzati önerő - tette hozzá.

A megyegyűlési elnök hangsúlyozta, hogy a beruházás révén 116-ról 150-re nő a férőhelyek száma, illetve a jelenlegi 58-hoz képest 24 új munkahely jön létre a mátrai kistelepülésen.

Szintén lényeges körülmény, hogy a kastélyban kialakított 6-8 személyes helyiségekkel szemben az új épületben lényegesen komfortosabb körülmények között, 1-2, vagy 4 személyes szobákban helyezik el az idős embereket - fűzte hozzá.

Arról is szólt, hogy a Heves Megyei Önkormányzat összesen 1.800 idős ember gondozását végzi megyeszerte, illetve 500-600-an várnak idősotthoni elhelyezésre.

A bejárás során kiderült, hogy a 4.900 négyzetméter hasznos alapterületű épület készültségi foka immár meghaladja az 50 százalékot. Vagyis a várakozások szerint tartható a 2008 júniusára kitűzött műszaki átadás időpontja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását