2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Egymilliót követelnek Tétényi Évától

A Fidesz-frakció szavazataival a képviselő-testület csütörtök esti ülésén megszavazta, hogy Tétényi Éva polgármester magánvagyonából fizessen egymillió forintot, szerintük ugyanis azért bírságolták meg erre az összegre az önkormányzatot, mert a polgármester nem hívott össze testületi ülést.
2011. szeptember 2. péntek 08:06 - HírExtra
Steindl Balázs, a Fidesz frakcióvezetője ismertette, hogy az önkormányzat közbeszerzést írt ki az élményfürdő üzemeltetésére. A nyertessel az önkormányzat nem tudott időben szerződést kötni, mert a polgármester nem hívott össze testületi ülést. Ezért a Közbeszerzési Döntőbizottság az önkormányzatot egymillió forintos bírság megfizetésére kötelezte, amit a Fidesz-frakció döntése szerint Tétényi Évának a magánvagyonából kell visszafizetni, amire fizetési meghagyást fognak kibocsátani.

A polgármester közölte, az önkormányzat a bírságot már kifizette, mert nem ítélték reálisnak a fellebbezés lehetőségét, ezért szerinte a kezdeményezés okafogyottá vált. Leszögezte, mivel a bírságot kiegyenlítették, csak bírósági ítélettel képzelhető el, hogy ezt rajta behajtsák.

Az este hat órakor kezdődő ülésen két szünet után hét órakor kezdték el a munkát. Az előre meghirdetett napirendek közel felét levették a napirendről, viszont több napirendet felvettek a tárgyalásra, melyekben Tétényi Évát a Fidesz-frakció törvénysértésekkel vádolja.

Az egyik leginkább vitatott pontban a testület kétharmados többségét adó Fidesz-frakció úgy döntött, hogy Tétényi Éva törvénytelenséget követett el, amikor nem írta alá és nem hirdette ki a város hulladékszállítási rendeletét.

Kálmán Sándor képviselő szerint egy olyan rendeletet alkottak, ami csökkenti a díjakat és ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre. "Az emberek többsége ezt nem fogja magának megbocsátani, hogy egy aláírás miatt - amit alkotmányellenesnek tart - többet kell fizetni" - tette hozzá a képviselő.

Steindl Balázs frakcióvezető azt mondta, nem a polgármester dolga eldönteni, hogy mi alkotmányellenes és mi nem. Szerinte a polgármester írja alá a képviselő-testület határozatait és majd az Alkotmánybíróság eldönti, törvényes-e a döntés.

A polgármester erre válaszolva kijelentette, hogy számára nincs kis és nagy jogszabálysértés. "A kormányhivatal is az Alkotmánybíróság elé utalta azt a hulladékkezelési rendeletet, ami alapján évek óta törvényellenesen szedik a szemétdíjat, mert az nem mennyisége, hanem főre határozza meg a díjat. A rendeletet nem fogom aláírni, amíg nem törvényes" - tette hozzá Tétényi Éva.

A testület napirendjén szerepel továbbá a piac üzemeltetéséről szóló döntés és több intézmény vezetésére kiírt pályázat elbírálása.

Csütörtökön egyébként 70 millió forintos tartozás miatt szeptember elsejétől kikapcsolták az Aquasziget Esztergom élményfürdőben a meleg vizet és a fűtést, közölte a szolgáltatást eddig biztosító Dalkia Energia Zrt. az MTI-vel. A hátralékról több hónapos egyeztetés után született egy fizetési megállapodás, amelynek azonban az Esztergomi Fürdő Zrt. nem tett eleget, ezért, mivel nem kiemelt szociális célról, hanem jóléti intézményről van szó, leállították a szolgáltatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását