2024. május 16. - Mózes, Botond

MÁV: amit az ablakba tehetnek

A 80 évvel ezelőtt elhunyt Kandó Kálmánra emlékeztek szerdán a Keleti Pályaudvaron, ahol Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a magyar gazdaság akkori és jelenlegi kitörési pontjának nevezte az alkotó, innovatív elmét.
2011. augusztus 17. szerda 13:47 - HírExtra
Kandó öröksége

Az új villamos mozdonyok ma is nagyban segítik a kötöttpályás közlekedési rendszer, a vasút versenyképességét, ezért a vasutat és annak villamosítását kiemelt céljának tekinti ma is a magyar kormány - tette hozzá. Mivel a vasútnak alapvető feladata van az ország felzárkózásában, a kormány fontosnak tartja a vasút ügyét, és ennek megfelelően kezeli - hangsúlyozta az államtitkár.

Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója pedig arra emlékeztetett, hogy Kandó Kálmán sokat tett a magyar vasút korszerűsítéséért, azért, hogy az az európai vérkeringésbe kapcsolódva fejlődhessen. "Nekünk is ezt az utat kell járnunk" - mondta.

Kivéreztetve

Elodázhatatlannak nevezte az "évtizedeken át kivéreztetett" hazai vasút fejlesztését, korszerűsítését és az európai rendszerekhez való kapcsolódásának biztosítását. Hangsúlyozta: újra vonzóvá és sokak által használt közlekedési móddá kell válnia a vasúti közlekedésnek, amelyhez a gördülőállomány, a pályahálózat az ingatlanvagyon korszerűsítése, fejlesztése elengedhetetlen. Ezek a MÁV következő évtizedekre vonatkozó stratégiájának pillérei is.

A megemlékezésen a MÁV Kandó Kálmán örökségét hirdető dekorációval ellátott villamos mozdonyt indított útjára, amelyet Osztie Zoltán esperes is megáldott.

Ezt követően emlékező menet indult a Fiumei Úti Sírkertbe, ahol megkoszorúzták Kandó Kálmán sírját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását