2024. május 20. - Bernát, Felícia

Nem csak a szegények fosztogattak?

Amint a bíróságok elé kerülnek az első őrizetbe vett fosztogatók Nagy-Britanniában, a brit közvéleményt felháborítja, hogy több esetben korántsem szegény, nincstelen fiatalokról van szó, ahogyan korábban hírül adták.
2011. augusztus 11. csütörtök 16:46 - HírExtra
A britek értetlenül állnak az előtt, hogy az elmúlt napok zavargásai miatt őrizetbe vettek között vízi mentő, postás, fodrász, tanár, szakács és 11 éves gyerekek is vannak, vagyis nem feltétlenül csak állástalan, szegény, külvárosi fiatalok fosztogattak több brit város utcáin.

A legfiatalabb fosztogató egy 11 éves fiú volt, aki egy 50 fontos szemetest vitt el egy boltból. Ugyancsak 11 éves az a lány, akit Nottinghamben vettek őrizetbe csütörtökön.

Gyakran idézik annak a tanársegédnek az esetét, aki a dél-londoni Croydonban fosztott ki egy elektronikai üzletet. Alexis Bailey problémás gyerekekkel foglalkozik.

Ugyancsak nagy felháborodást váltott ki annak a 19 éves lánynak az esete, akiről kiderült, apja sikeres üzletember, a család egyes hírek szerint egymillió fontot érő házban él Kentben, az épülethez még teniszpálya is tartozik. A szerdán bíróság elé állt lány autójában állítólag 5000 font értékben elektronikai cikkeket, cigarettát és alkoholt találtak. Az angolt és olaszt hallgató lány tagadta az ellene felhozott vádakat.

Betörés miatt kellett bíróság elé állnia egy jótékonysági szervezet munkatársának. A férfi egy hajléktalanszállón dolgozik. Egy 30 éves vízi mentő mobiltelefonokat árusító üzlet kifosztásában vett részt. Őrizetbe vettek egy 19 éves ikerpárt is. Az édesanyjuk úgy tudta, edzőteremben vannak, miközben épp egy üzletet fosztottak ki. Egy postás és diák unokaöccse laptopokat lopott el Croydonban.

Egy 19 éves lány, aki egy televíziót vitt el, azt mondta, tudta, hogy rossz, amit tesz, "de mindenki más is ezt tette".

Skóciában két fiatalnak azért kellett bíróság elé állnia, mert közösségi weboldalokon buzdított a rendbontásra.

Egy 18 éves fiú két márkás pólót lopott el Hackneyben. A bíró 150 font büntetés megfizetésére kötelezte, és azt mondta neki: "Ne kerülj megint bajba. Szép jövő áll előtted."
Szombat óta Angliában eddig több mint 1200 embert vettek őrizetbe a zavargások miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását