2024. április 28. - Valéria
A világ állampolgárainak közel fele úgy látja, hogy a bevándorlás negatívan hatott országára - adta hírül az Ipsos nemzetközi közvélemény kutató globális jelentésére hivatkozva a canada.com hírportál.
2011. augusztus 5. péntek 12:41 - HírExtra
Az Ipsos jelentéséből szerint a megkérdezettek 45 százaléka negatívan nyilatkozott a bevándorlás hazájára gyakorolt hatásairól, és mindössze 21 százalék gondolta úgy, hogy a folyamat pozitívan hatott országára. A kutatásban részt vevők 29 százaléka semleges álláspontot képviselt, vagyis tíz megkérdezettből három úgy fogalmazott, hogy a bevándorlás sem pozitív, sem negatív hatást nem gyakorolt környezetére.

A leginkább elutasítóak Belgium (72 százalék), Dél-Afrika (70 százalék) Oroszország (69 százalék) Nagy Britannia és Törökország (57 százalék) állampolgárai a felmérés készítői szerint. Gazdasági szempontból a törökök (86 százalék) a belgák (60 százalék) és a magyarok (57 százalék) kifogásolták leginkább a nemzetközi migráció hatásait, a megkérdezettek 48 százaléka pedig úgy foglalt állást, hogy a bevándorlók jelenléte megnehezíti a munkaerőpiacon való elhelyezkedést.

A 23 ország bevonásával készített jelentés rámutatott arra is, hogy az oktatás minősége nagyban befolyásolja az emberek bevándorlással kapcsolatos hozzáállását: ahol magasabb színvonalú az oktatás, ott nagy valószínűséggel sokkal többen fogadják el a külföldi állampolgárok jelenlétét. A felmérésben részt vevő kanadaiak 60 százaléka ezt a véleményt képviselte, őket az ausztrálok (51 százalék) és a svédek (39 százalék) követték a sorban.

Az Ipsos megállapította: világviszonylatban 80 százalékra rúg azok aránya, akik szerint az elmúlt öt évben emelkedett az országukban élő bevándorlók száma.

A felmérés - amely gyors pillanatkép arról, hogy hol tart a világ - első a maga nemében - mondta John Wright, az Ipsos alelnöke a közvélemény-kutatás kapcsán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását