2024. április 20. - Tivadar

Soron kívül az új metrókocsikról

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) soron kívül elindítja a BKV és az Alstom közötti szerződés módosításának ellenjegyzését - közölte az ügynökség.
2011. július 22. péntek 09:51 - HírExtra
Mint írták, az NFÜ kiemelten kezeli az ügyet, de a jogszabályban a szerződés módosításának ellenjegyzésére nincs törvényben megszabott határidő. Az ellenjegyzéshez azonban szükség van egy tanúsítvány kiadására, amelyre a szükséges dokumentumok beérkezésétől 15 napja van az ügynökségnek.

Tarlós István főpolgármester szerdán írta alá Patrick Kronnal, az Alstom-csoport elnök-vezérigazgatójával a 2-es és 4-es metró szerelvényeinek gyártásáról és leszállításáról szóló szerződés módosítását. A szerződésmódosítás hatályba lépéséhez nincs ugyan szükség az NFÜ ellenjegyzésére, de ez a költségek uniós elszámolhatóságának előfeltétele.

Az Alstomnak a hatályba lépéstől számított 300 napon belül meg kell szereznie a 2-es metró szerelvényeinek végleges típusengedélyét, és 330 napon belül le kell szállítania az első szerelvényt Budapestre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását