2024. május 2. - Zsigmond

Mi lenne most Obamával?

Barack Obama valószínűleg veszítene, ha ma tartanák meg az elnökválasztásokat az Egyesült Államokban, teljesítményének lanyha támogatottsága miatt - közölte közzétett havi értékelésében a Public Policy Polling (PPP) nevű demokrata párti közvélemény-kutató intézet.
2011. július 22. péntek 09:11 - HírExtra
Most először fordul elő, hogy Obama nem előzi meg a jelenleg legnagyobb támogatást élvező republikánus aspiránst, Mitt Romney volt massachusettsi kormányzót. A PPP szerint a két politikus között holtverseny alakult ki, s mindkettő 45 százalékponton áll, a független szavazók között azonban Romney 49:44 arányban vezet a Fehér ház jelenlegi lakója előtt.

A PPP szerint Obama elnök szempontjából az a legkedvezőtlenebb eredmény, hogy a határozatlan szavazók "túlnyomó többsége elítélően vélekedik a teljesítményéről. Az intézet a felmérést július 15. és 17. között hajtotta végre, egy bejegyzett szavazókból álló mintán.

"Barack Obama nagyon nagy valószínűséggel veszítene, ha ma szavaznának az újraválasztásáról" - jelentette ki Dean Debnam, a PPP elnöke. - "Ez hosszú idő óta a legrosszabb általa elért eredmény, és ahhoz, hogy a helyzet megforduljon, nagy szüksége lenne a gazdaság felpörgésére."

Barack Obama egy Kansas City-i televíziónak e héten adott nyilatkozatában elismerte, hogy a 2012-es választás az ő teljesítményéről és nem a republikánus elnökjelölt programjáról szól majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását