2024. március 29. - Auguszta

Legyőztük a riválisainkat

A Montenegró legjobbjai felett aratott egygólos győzelemmel kezdte meg szereplését csoportjában a magyar férfi vízilabda-válogatott Sanghajban, a vizes világbajnokságon.
2011. július 18. hétfő 11:03 - HírExtra
Magyarország-Montenegró 11-10 (2-3, 3-2, 2-4, 4-1)

Az utóbbi évek legnagyobb sikereit tekintve a 2008-as olimpiai bajnok a 2008-as Európa-bajnokkal csapott össze a vb férfi pólótornájának hétfői nyitónapján, s az "A" jelű négyes budapesti idő szerint hajnalban lejátszott mérkőzésén a pekingi ötkarikás játékokon aranyérmes, bár azóta felerészben kicserélődött magyar együttes nagy harcban legyűrte a délszláv ország együttesét.

Negyedenként

A tavaly Világliga-második, Európa-bajnoki 5. helyezett montenegróiak támadásával és emberelőnyös góljával indult a találkozó, aztán percekig hatástalan akciók zajlottak a medencében, míg nem az első negyed ötödik percében Varga Dániel egyenlített (1-1). Kevéssel később fordított Kemény Dénes alakulata: Hosnyánszky Norbert elemi erejű lökete talált utat a rivális hálójába, de negyedik fórjukból egyenlítettek, majd a vezetést is visszavették a montenegróiak (2-3).

Sőt a második játékrész is az ő találatukkal rajtolt (2-4). Mielőtt azonban komolyabb lett volna a baj, a 2009-ben vb-5., 2010-ben Eb-4. magyar csapat egyik háromszoros olimpiai bajnoka, Biros Péter megúszás végén szépített, Varga Dénes jobb felső sarokban landoló bombájával lett 4-4, Steinmetz Ádám pedig centerből húzta a kapuba a labdát a magyar „trilógia” lezárásaként . Egy perccel a nagyszünet előtt azonban egalizált a szívósan küzdő ellenfél (5-5).

A harmadik negyed első kiemelendő momentuma volt Biros magabiztosan végrehajtott büntetője, amelyet Hárai Balázs harcolt ki centerben, a rivális fórból meglehetősen gyorsan válaszolt (6-6). A kölcsönösen kemény védekezés eredményeképpen hosszabb pauza következett a góltermelésben, a jeget a montenegrói együttes törte meg hetedik, utána pedig nyolcadik emberelőnyét is értékesítve (6-8). Az ötödik magyar fór is hasonló végkifejletet hozott: a harmadszor eredményes Biros zúzta be középről a labdát, csakhogy a 6 az 5 elleni játék a riválisnak is ment (7-9).

A befejező nyolc percben létszámfölényes helyzetben Madaras Norbert bal keze villant (8-9), majd egy begyakorolt figura végén Gór-Nagy Miklós volt jókor jó helyen, a három a magyar igazság jegyében pedig Biros révén megint visszakerült a vezetés (10-9). Mi több: a szintén háromszoros olimpiai aranyérmes Kiss Gergely kapufás bombájával – két perccel a vége előtt - először lépett el két találattal a Kemény-csapat (11-9). A szívós „feketehegyiek” még szépítettek, sőt fórból egyenlíthettek is volna akár, ez azonban már nem jött össze nekik, hatalmas csatában 11-10-re nyert a magyar válogatott a csoportnyitón.

A kapitány véleménye

"Úgy gondolom, furcsa stílusban bíráskodtak a játékvezetők - nyilatkozta Kemény Dénes szövetségi kapitány a sanghaji vb sajtóközpontjának. - Nem játszottunk úgy, ahogy tudunk, a negyedik negyedben viszont szerencsére jól pólóztunk, de javulnunk kell.”
Varga Dániel, az első magyar gólt jegyző pekingi olimpiai bajnok:

"Elégedett vagyok a teljesítményemmel. Azzal is, hogy három pontot szereztünk a legnevesebb csapatok egyikével szemben. A cél, hogy megnyerjük a világbajnokságot.”
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását