2024. május 19. - Ivó, Milán
Az év eleje óta folyamatosan csökken a regisztrált munkanélküliek száma, és nő a foglalkoztatotti létszám Magyarországon - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára.
2011. július 15. péntek 17:17 - HírExtra
Az államtitkár szerint a versenyszférában emelkedik a foglalkoztatás, a közszférában pedig - elsősorban a közmunka átalakításának köszönhetően - valamelyest csökken, ez a tendencia kifejezetten pozitív a foglalkoztatáspolitika szempontjából.

Hozzátette: a foglalkoztatás területi adatainak összehasonlításban a Nyugat-Dunántúl állt az élre, átvéve a vezetést a Közép-magyarországi régiótól.

Ez például a győri Audi-beruházásnak köszönhető, de Kecskemét és Ózd környékén is hasonló beruházások indulnak meg, ahol az elmúlt időszak fejlesztései révén több száz új munkahely létesült - mondta el az államtitkár az MTI kérdésére. Szabolcs-Szatmár-Beregben több befektetővel folynak tárgyalások, ezek részleteiről Czomba Sándor azonban nem kívánt részleteket elárulni.

Rezsőfi István, a megyei kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója a beruházás kapcsán az MTI-nek elmondta: a kirendeltség épülete a mintegy 32 millió forint értékű, TIOP-os pályázatnak köszönhetően jelentős rekonstrukción, illetve bővítésen esett át. Átalakították és komfortosabbá tették az ügyfélteret és a dolgozók munkaállomásait, valamint jobb információs lehetőséget kínálnak az ügyfelek számára, aki ezentúl számítógépes terminálokon böngészhetik az adatbázisban található álláshelyeket.

A nyírbátori munkaügyi kirendeltséghez húsz környékbeli település tartozik, s naponta átlagosan mintegy háromszáz ügyfelet szolgál ki. Rezsőfi István tájékoztatása szerint a város és vonzáskörzete az egyik leghátrányosabb kistérség a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol jelenleg több mint 59 ezer munkanélkülit tartanak számon.

A legfrissebb statisztikák szerint Nyírbátorban és környékén mintegy 4.600 embernek nincs állása, ez 20 százalékos munkanélküliségi rátát jelent, ami az országos átlag mintegy kétszerese - jelezte az igazgató.

Az államtitkár nyírbátori útját követően a közeli Nagykállóba látogatott, ahol ünnepélyes keretek között átadta a helyi munkaügyi kirendeltség felújított épületét. A hasonló tartalmú, szintén uniós forrással támogatott fejlesztés mintegy 41 millió forintba került.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását