2024. április 24. - György

Kovács Zoltán: 105 milliárddal csökkentek a vállalkozások terhei

Eddig 105 milliárd forintot kitevő tehercsökkentési intézkedés valósult meg annak a programnak a keretében, amellyel összesen 500 milliárddal csökkentené a kormány a vállalkozások bürokratikus terheit ebben az évben.
2011. július 7. csütörtök 07:03 - HírExtra
Kovács Zoltán erról a kabinet szerdai ülése után beszélt,  aki beszámolt arról is: július 30-ával lép hatályba a devizaalapú lakáshitelek árfolyamrögzítését érintő szabályozás.

Kovács Zoltán a vállalkozások terheinek csökkentésével kapcsolatban a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon egy átlagos vállalkozót háromszor akkora bürokratikus teher sújt, mint európai uniós versenytársát. Álláspontja szerint az 500 milliárdos tehercsökkentő program célja a magyar vállalkozások versenyképességének javítása. Az ebből már megvalósult 105 milliárd forintos csökkenés részben jogszabályi formában történt meg, részben pedig ténylegesen is - tette hozzá, példaként említve a könyvvizsgálati értékhatár emelését, az adózás rendjéről szóló különböző jogszabályok egyszerűsítését és a vendéglátói standoltatás megszüntetését, illetve egyszerűsítését.

A kabinet szerdai tanácskozásán szóba került az ötpontos otthonvédelmi akcióterv is - tájékoztatott az államtitkár, közölve, hogy jó ütemben halad az eszközkezelő felállítása; a működtetéshez szükséges források átcsoportosításának határidejéül július 31-ét jelölte ki a kormány. Az eszközkezelő a forrásbiztosítást követően 30 napon belül pedig jöhet létre.
Beszámolt arról is, hogy július 30-ával hatályba lép a devizaalapú lakáshitelek árfolyamrögzítését előíró szabályozás.

A szociális családiház-építési programmal kapcsolatos elképzelések "jelenleg formálódnak" - jegyezte meg Kovács Zoltán.

Elmondta, a kormányülésen ugyancsak téma volt a nemzeti egységes kártyarendszer kialakítása, amellyel összefüggésben a kormány november 30-át szabta meg határidőnek, ameddig ki kell dolgozni a kártyarendszer feltétel- és finanszírozási rendszerét, amelynek bevezetése 2012 első felében várható. Kovács Zoltán kifejtette: az új szisztéma célja, hogy a most forgalomban lévő, az állam által kibocsátott különböző okmányok egységesüljenek, hosszabb távon pedig egy multifunkcionális kártyában "tudjanak testet ölteni". Az érintett okmányok között említette a jogosítványt, a személyi igazolványt, a taj-kártyát és a diákigazolványt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását